Vappu on jo ohi ja siirtyminen kesään alkaa. Kesätyöpaikkaa ei kumminkaan vielä ole löytynyt ja mahdollisista lähettämistäsi kesätyöhakemuksista ei ole paikkoja tärpännyt.

Vielä ei ole kumminkaan liian aikaista luovuttaa kesätyöpaikan hakemisen suhteen! Lukaise alta kokoamamme lista ohjeista myöhäiseen kesätyönhakuun.

Oman paikkakuntasi Facebook-ryhmät

Lähes jokaisella pienemmälläkin paikkakunnalla on varmasti omia Facebook-ryhmiä, niin sanottuja ”puskaradioita”. Kesätöitä voi myöhäisessäkin vaiheessa löytyä vielä niiden kautta. Tee ilmoitus, että olet nuori kesätyönhakija, esittele itseäsi ja omaa osaamistasi. Ilmoituksesi näkyy kaikille Facebook-ryhmässä olijoille, joten paikkakunnaltasi tai lähipaikkakunnalta voisi varmastikin jollain olla ahkeralle ja itsenäiselle aloittajalle hommia sinulle kesäksi!

Kehittele itse itsellesi toimintaa!

Tähänkin vaihtoehtoon Facebook-ryhmät ovat oivia vaihtoehtoja itsesi markkinointiin! Mille kuulostaisi kesä, jolloin esimeriksi pientä maksua vastaan käyttäisit koiria ulkosalla, pesisit ikkunoita, leikkaisit nurmikkoa tai toimisit lastenvahtina. Nämä ovat varmasti sellaisia asioita, joita innokkaasti tekevälle töitä riittää!

Tarkkaile kesätyöilmoituksia

Tarkkaile vielä myöhäisessäkin vaiheessa kesätyöilmoituksia esimeriksi www.duuntori.fi sivustolta. Ilmoituksia voi tulla vielä kesän puolellakin, sillä joskus joku peruuttaa kesätyönsä ja paikka vapautuu.

Vapaaehtoistyö

Jos kesätyöpaikka ei ota tärpätäkseen, kannattaa miettiä myös vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyöllä et tienaa, mutta sillä saat kokemusta työstä ja ansioluetteloosi, eli CV:hen lisää täytettä. Vapaaehtoistyötä tarjoavat eri järjestöt ja kesäisin mm. eri tapahtumien järjestäjät. Myös Apua Nuorille on vapaaehtoistyön tarjoaja!

Muista rentotutua!

Kesä on myös rentoutumisen aikaa! Muista ottaa rennosti, tavata sukulaisia ja ystäviä kesällä. Jos kesätyöpaikkaa ei millään meinaa saada, rentoudu!