Vertaistukea, apua ja ohjausta

Päivystäjäksi

Päivystäjänä tiimissämme?

Tiimissämme on vapaaehtoisena joukko yläkoulu-amis/lukio ikäisiä nuoria ympäri Suomea. Mille sinusta kuulostaisi olla osana tiimiämme?

Päivystäjänä vapaaehtoistyötehtäviisi kuuluu 3h/vko päivystämistä chat-palvelussamme. Tarjoamme sinulle laajaa tukea vapaaehtoistyössäsi koko tiimissä olosi ajan. Vapaaehtoisena pyydämme sinua myös osallistumaan kerran kuukaudessa tiimimme yhteiseen videopuhelukokoukseen, jossa käsitellään mennyttä ja tulevaa kuukautta, sekä toimintamme ajankohtaisia asioita.

Tiimiläisemme kokoontuvat myös koulutukseen 1-2 kertaa vuodessa. Tälle vuodelle koulutukset ovat nyt ainakin alkuvuodesta etäyhteyksillä, sillä koronatilanne vaikuttaa niiden toteutumiseen.

Miten haet mukaan?

Olemme tehneet hakemisen tiimiimme mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. Hakuprosessi alkaa yksinkertaisesti WhatsApp-viestillä, jossa ilmoitat kiinnostuksestasi vapaaehtoistyöhön. Viesti laitetaan numeroon 041 317 1016.

Viestin saatuamme sovimme kanssasi ajan videopuhelu haastatteluun. Yleensä haastattelu voidaan pitää jo saman päivän aikana. Haastattelun sinulle pitää kaksi tiimimme johtohenkilöä.

Haastattelusta ei tarvitse stressiä ottaa, sillä haastattelussa mennään rennolla tyylillä. Haastattelun tarkoituksena on arvioida elämäntilannettasi ja voimavarojasi tiimissämme työskentelyyn.

Päätöksen tiimiin pääsemisestä saat yleensä jo saman päivän aikana tai jopa haastattelun loputtua.

Kokemuksia päivystäjänä olosta tiimissämme

”Tiimissä on hyvä ryhmähenki, kommunikaatio toimii hyvin, mutta aina siinä on vielä parannettavaa. Päivystystyö ei stressaa, sillä kolme kertaa viikossa tunnin vuoro on lyhyt aika. Tukea saa riittävästi johdolta. Monesti tullut tosi onnistunut olo, vaikka joskus mokaakin jossain asiassa” -Iina

”Erittäin hyvä ryhmähenki. Joskus päivystäminen stressaa, mutta harvoin. Työnohjauksellinen tuki on riittävää” -Viktoria